Naast de King of Slackline wordt er dit jaar ook weer een Queen of Slackline georganiseerd door Gibbon. Bij de ‘Queen of Slackline’ gaat er om -net zoals bij de mannelijke variant- om  iedere week een truc na te doen en te filmen die een professionele slacklinester voor doet. Vorig jaar was het de Amerikaanse Melissa Bowe die dit het best deed. In de laatste ronde wist ze de ‘Stick Nasty’ het best uit te voeren. Melissa slacklined nu professioneel bij Gibbon.

De opdracht in de eerste ronde is om een ‘Double Dropknee’ uit te voeren. Een statische truc die al sinds het begin van slacklinen uitgevoerd wordt. In Nederland hebben Lieke Greeven en  Denice van Amstel de move allebei weten uit te voeren. Daarom waren beiden ook door naar de volgende ronde.

Afgelopen week was ronde 2 alweer aan de beurt. Na de ‘Double Dropknee’ moesten de deelneemsters dit keer een ‘Linesnap to buddha’ laten zien. De truc bestaat uit twee delen, de ‘Line Snap’  en de ‘buddha’. Hiermee worden een dynamische en een statische truc gecombineerd. Bij de line snap moet je namelijk springen en op het laagste punt je voeten opzij (van de line af) bewegen, zodat de line tussen je benen omhoog klappert. Na deze sprong moet je landen in een buddha positie. Beide Nederlandse dames, Denice en Lieke (zie filmpje), hebben hun ronde 2 opgestuurd naar Gibbon. Vandaag wordt ronde 3 bekend gemaakt, wij zijn benieuwd!