De negende en laatste ronde van de ‘King of Slackline’ competitie van Gibbon is voorbij. In deze laatste ronde was het de bedoeling om alle voorgaande rondes in één run te laten zien. Dus: alle tricks, achter elkaar, zonder te vallen! Wie dit het beste doet, is dé ‘King of Slackline’ van 2012.

Gezien het zeer hoge niveau van voorlaatste rondes dingden er nog maar twee slackliners mee om de titel. Gabriel Aglio en Alan Schmidt (beiden zijn braziliaans) streden om de eer. De inzendingen van beide mannen staan hierboven, welke inzending vind jij het beste? De linker video is van Alan Schmidt, de rechter van Gabriel Aglio.
Uiteindelijk won Alan Schmidt, omdat hij het beste de opdracht -zo veel mogelijk voorgaande rondes achter elkaar- uitgevoerd heeft. Zijn video is niet alleen veel korter dan die van gabriel, ook doet hij meer tricks zonder te vallen. Alleen bij zijn laatste combinatie faalt hij om weer op de line te landen.

Alan Schmidt, king of slackline van 2012, krijgt een sponsorcontract van Gibbon aangeboden met deze overwinning. Zo kan hij nog meer trainen voor zijn sport, slacklinen.