Auteur: Bram Scheffer

Zondag 20 november 2012, Putten
Weersvoorspeling: bewolkt, regenachtig, mistig

Toch stonden er op diezelfde 20 november om 1 uur ’s middags zo’n 20 man op een open plek in een bos om samen te long-, high- en slacklinen, om veel van elkaar te leren en natuurlijk om samen veel plezier te maken.

Al toen ik aankwam waren een aantal mensen bezig met het ophangen van de highline. Dit is behoorlijk wat werk, gezien je eerste een touw om een tak 15m boven de grond moet krijgen, daarna moet zorgen dat jijzelf, maar ook de benodigde materialen op die 15m hoogte komen, en vervolgens, gezekerd en wel, de lijn daar moet bevestigen. Als je daar dan eindelijk mee klaar bent heb je pas 1 van de twee bomen gehad 😀

 slacklining Nederland Meeting

Ondertussen werd er natuurlijk volop geslacklined, getricklined en, wat erg leuk maar vreselijk moeilijk was, gelonglined. Hier kon iedereen veel van elkaar leren en/of trucjes

 

slackline Nederland meeting

De highline

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de dag was natuurlijk de highline. Als je nog beneden staat, lijkt het helemaal niet zo heel hoog en denk je van: dat kan nooit zó veel moeilijker zijn dan een slackline.

slackline Nederland meeting Ik spreek uit ervaring: DAT IS HET DUS WÉL.

Als je dan boven staat, wil het eerste stapje nog wel. alleen die tweede stap… dan moet je de boom loslaten… gewoon simpel loslaten zodat je zonder enige steun op een lijn van 2.5 cm breed staat boven een groot niets van 15 meter hoog.

En zodra je ook maar dénkt dat je gaat vallen, val je ook. vandaar dat ook maar 1 iemand de overkant die dag gehaald heeft. Al met al was het een erg leuke dag waarin we veel geleerd hebben en veel plezier gemaakt hebben. Ik kijk al uit naar de volgende meeting!